Неділя, 19.05.2024
Управління праці та соціального захисту населення Городенківської РДА
Руслан
Меню сайту
Пошук
Опитування
Оцініть сайт управління
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

від____________№__________________

 

Хто робить українців живим товаром?

 

            Усе частіше в Україні можна почути дещо незвичний вислів «живий товар». І йдеться не про часи Спартака, навіть не про часи Шевченка, що більш ближче нам, українцям, а про сучасність.

          На жаль, наприкінці 20-го – початку 21-го століття з розвитком науки і техніки та більшою міграцією торгівля людьми стала більш масштабною. Нестатки і пошуки кращих умов життя, неможливість працевлаштування, корупція урядової системи, втягнення у злочинність - це ті основні причини, які призводять до експлуатації особистості і відомі людству віддавна. Зараз торгівля людьми, цей так званий бізнес, став ще більш цинічним. Заради торгівлі людськими органами цинічні «бізнесмени» готові на все: опікунство чи усиновлення, сурогатне материнство, ба, навіть спонукання до штучних абортів заради тих же органів. Страшно? А використання у збройних конфліктах, тобто «виконання бойових завдань з поваленням державної влади, порушення суверенітету і територіальної цілісності інших держав»? Страшні злочини сучасності, у яких замішані діти.

           Жодна країна світу не може убезпечити себе від торгівлі людьми, і Україна ... Детальніше »

Переглядів: 415 | Додав: Admin | Дата: 28.09.2015 | Коментарі (0)

9 липня 2015 року у Тисменицькій райдержадміністрації відбувся кущовий круглий стіл з питань взаємодії суб’єктів з протидії торгівлі людьми за участю представників БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», департаменту соціальної політики облдержадміністрації, членів Мультидисциплінарних робочих груп Тисменицького, Тлумацького та Городенківського районів та представників засобів масової інформації. Захід відбувся в рамках проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області».

Співголовами круглого столу виступили керівник апарату Тисменицької РДА Татарин Ярослав Васильович та заступник голови Тлумацької РДА Овчарчин Василь Васильович.

На зустрічі за круглим столом учасники змогли обмінятися досвідом у сфері протидії торгівлі людьми та обговорили актуальні питання щодо впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на місцях. Було відзначено, що у районах налагоджено чітку співпрацю усіх суб’єктів взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми, постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з питань трудової міграції, зайнятості населення в Україні та за кордоном, безпечної і регульованої трудової міграції, прав працівників - мігрантів, працевлаштування за кордоном, також здійснюється превентивні заходи серед молоді, як найбільш уразл ... Детальніше »

Категорія: Соціальні допомоги | Переглядів: 418 | Додав: Admin | Дата: 23.07.2015 | Коментарі (0)

БУКОВИНСЬКИЙ МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ІНВАЛІДІВ

надає можливість для дітей-інвалідів віком від 16 років та інвалідів І-ІІІ груп (в тому числі учасників АТО з обмеженими можливостями) без обмежень за віком, що не потребують стороннього догляду, БЕЗКОШТОВНО набути професії:

 

  • оператор комп'ютерного набору (термін навчання 6 місяців);
  • швачка (термін навчання 3 місяці);
  • кравець (термін навчання 4 місяці);
  • конторський службовець (бухгалтерія) (термін навчання 9 місяців);
  • молодша медична сестра з догляду за хворими (термін навчання 6 місяців).

 

Прийом документів вступників в Центрі проводиться протягом календарного року, зарахування на навчання відбувається по мірі надходження справ.

 

Центр забезпечує слухачів комфортними умовами проживання в 3-місних кімнатах та 3-разовим харчуванням. Професійне навчання, заходи з соціальної, психо ... Детальніше »

Категорія: Соціальний захист інвалідів, ветеранів війни | Переглядів: 408 | Додав: Admin | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 16 травня 2014 р. № 134
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

{Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ
№ 286 від 14.05.2015}

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

... Детальніше »


Управління праці та соціального захисту населення Городенківської РДА повідомляє,що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. №200 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням”.Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни.

Управління праці та соціального захисту населення забезпечує осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій - щороку строком на 18-21 день;
2) інвалідів війни - позачергово щороку строком на 18-21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп - до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.
          У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома закон ... Детальніше »

Переглядів: 330 | Додав: Admin | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

Щодо переліку документів для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, які може подати учасник антитерористичної операції або його законний представник в установу соціального захисту населення для підтвердження безпосереднього залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року № 200 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Пунктом 5 Порядку передбачено: «Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення».

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції надала структурним підрозділам з питань соціального захисту населення роз’яснення щодо переліку документів для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, які може подати учасник антитерористичної операції або його законний представник в установу соціального захисту населення для підтвердження безпосереднього залучення до виконання ... Детальніше »

Переглядів: 372 | Додав: Admin | Дата: 15.05.2015 | Коментарі (0)

           

Міністерство соціальної політики України

Управління праці та соціального захисту населення Городенківської

райдержадміністрації

м. Городенка

 

 

Памятка одержувача  субсидій на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хто має право на призначення субсидії

            Субсидія призначається громадянам які проживають у житловому приміщенні (будинку), сплачують частку середньомісячного сукупного доходу, а за ... Детальніше »

Переглядів: 719 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

 
 
   

 

 

НАКАЗ

            09.04.2015 року                                                                                                                       №01-05/7  

 

м. Городенка

& ... Детальніше »

Переглядів: 514 | Додав: Admin | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

Підстави припинення трудових відносин

Трудові правовідносини мають триваючий характер. У літературі підкреслюється, що метою трудового законодавства є забезпечення якомога триваліших правовідносин, в чому зацікавлені і працівник, і роботодавець. Однак, і це цілком природно, трудові відносини не є довічними, можуть бути припинені як внаслідок вольових дій їх суб'єктів, так і внаслідок подій, що не залежать від волі людини.

Чинне трудове законодавство, визнавши фізичну особу роботодавцем, не встановлює особливостей припинення трудових відносин за їх участю. Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, затверджений наказом Міністерства праці і соціальної політики України 08.06.2001 р. № 260, передбачає лише процедурні особливості, які полягають у дотриманні процедури зняття з реєстрації укладеного трудового договору. Відповідно до п. 6 Порядку у разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково в трудовому договорі фізична особа робить запис про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті КЗпП України, про що сторони сповіщають державну службу зайнятості, яка зареєструвала трудовий договір. Відповідальна особа центру зайнятості протягом трьох днів повинна  зняти трудовий договір з реєстрації, про що робиться відмітка у книзі реєстрації трудових договорів. Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній  особі внести записи д ... Детальніше »

Переглядів: 4133 | Додав: Admin | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

Порядок ведення трудових книжок

Трудова книжка є головним документом про трудову діяльність працівника.

Трудові книжки заводяться на всіх працівників підприємств усіх форм власності, котрі працювали на них більше п' яти днів. У тому числі на осіб, котрі є співвласниками (власниками) підприємств, селянських (фермерських) господарств, на сезонних і тимчасових працівників, а також на позаштатних працівників за умови, що вони підлягають державному соціальному страхуванню.

На працівників, котрі працюють на умовах трудового договору і не мають прав юридичної особи, а також на працівників, які працюють на окремих громадян (як хатні робітниці, няньки, шофери, охоронники) трудових книжок не заводять. Їхня робота підтверджується довідкою організації, за участю якої був укладений трудовий договір між наймачем і працівником, а також довідкою про сплату внесків до фонду державного соціального страхування.

На осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки заводяться тільки за місцем основної роботи.

Влаштовуючись на роботу, працівники зобов' язані подавати трудову книжку, оформлену в установленому порядку.

Особи, які вперше влаштовуються на роботу і не мають трудової книжки, мають пред' явити паспорт, диплом або інший документ про освіту чи професійну підготовку. Військовослужбовці, звільнені зі Збройних Сил України, пред' являють військовий квиток.

Порядок заповнення трудових книжок

< ... Детальніше »
Переглядів: 8241 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні посилання
Українське інформаційне агенство
Copyright Руслан Шевага© 2024
Безкоштовний хостинг uCoz